A NEKA egykori kapusedzőjétől, Szathmári Jánostól is tanult Jónás Bálint


A NEKA egykori kapusedzőjétől, Szathmári Jánostól is tanult Jónás Bálint

A Nemzeti Kézilabda Akadémián gyarapíthatta tudását Jónás Bálint, aki egy osztálytársa invitálására kezdett el kézilabdázni. A kapus azóta hosszú és kalandos utat járt be, hogy elérhesse kitűzött célját, azaz hogy szeretett sportágát minél magasabb szinten űzhesse.

Jelenlegi csapata, a Salgótarjáni Kézilabda Club tavaly kiesett az NBI./B-ből, ez mint fogalmazott, némileg megviselte a csapatot, de céljuk, hogy – akár már a következő idényben – újra a másodosztályban mérettessék meg magukat. Noha az idei szezon véleménye szerint kissé nehezen indult, a felmerülő nehézségeket leküzdve kitartóan harcolnak a feljutásért. „Úgy érzem, a csapat mostanra ért össze igazán” – ezt nem csak a kézilabdázó érzi így, a tabella is ezt bizonyítja, hiszen jelenleg az élen álló DVTK-tól csupán kettő ponttal lemaradva a második helyén szerepelnek.

Személyes tervei kapcsán Bálint elárulta, szeretne a lehető legtöbbet fejlődni és tanulni, hogy minél magasabb szinten játszhasson a jövőben. Korábban nem is akárhol, a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémián bontakoztathatta ki tehetségét, amiben Szathmári János kapusedző is segített neki. „Végtelenül hálás vagyok egykori edzőmnek, akivel óriási élmény volt együtt dolgozni” – emelte ki a fiatal hálóőr, aki azt is hozzátette, a Pécs Városi Sportiskolai Egyesület Férfi Kézilabda Szakosztálya, Alsóörs, Veszprém és Ózd kapusedzőinek, illetve Perger Zsoltnak és Bakos Istvánnak, a PLER-Budapest mostani és egykori remek, neves trénereinek is sokat köszönhet.

A jó eredményekért ő maga is rengeteget tesz: kihagyhatatlan és hatékony módszer számára a videózás, ami hozzájárul ahhoz, hogy következő ellenfeleit minél jobban kiismerje, és minél jobban felkészüljön a másik csapat játékából. Fontos az alapos felkészülés, valamint a jó teljesítmény, hiszen úgy véli, a mérkőzések nagyrészt a kapuson múlnak, a legnagyobb nyomás is rajtuk van egy-egy meccs során. A salgótarjáni kézilabda klub játékosát azonban sem ez, sem a nehezebb időszakok nem állítják meg karrierje kibontakoztatásában: „Hinni kell a kemény beletett munkában, ami előbb-utóbb kifizetődik. El kell hinned magadról, hogy te vagy a legjobb abban, amit csinálsz”.

Ha további cikkeket is szívesen olvasnál látogass el a blogunkra.

Ha a sportbiztosítás részletei érdekelnek, ezeket a sportbiztosítás oldalunkon találhatod.